PRAVNE ODREDBE

 1. Uvjeti korištenja internetske stranice

Korištenje web stranice “www.cedralex.hr” (u daljnjem tekstu “web stranica”) ovisi o prihvaćanju Uvjeta korištenja (u daljnjem tekstu “uvjeti”). Korisnik weba (u daljnjem tekstu “korisnik”) koji koristi internetsku stranicu potvrđuje da je pročitao primjenjive uvjete, prihvaća ih bez rezerve i obvezuje se da će ih poštivati. Savjetujemo korisnicima da redovito prate uvjete, jer se njihov sadržaj može promijeniti.

 1. Opće informacije

Web stranicu https://www.cedralex.hr objavljuje Les Laboratoires Servier, SAS, čiji je kapital 34.590.852 € i registriran je u francuskom poslovnom registru tvrtki u Nanterreu pod brojem 085 480 796, sa sjedištem na 50 rue Carnot, 92284 Suresnes, Francuska, tel. +33 (0) 1 55 72 60 00. Les Laboratoires Servier je dio Serviera. Generalni direktor je g. Olivier Laureau.

Web stranica https://www.cedralex.hr ugošćuje OVH s kapitalom od 10.069.020 € i registrirana je u francuskom poslovnom registru tvrtki u Lille Metropoleu pod brojem 424 761 419 00045, koji se nalazi na adresi 2 rue Kellermann, 59100 Roubaix, Francuska.

Autor idejnog rješenja i izrade web stranice “https://www.cedralex.hr” je Les Laboratoires Servier.

 1. Intelektualno vlasništvo

Korisnik potvrđuje da sav sadržaj dostupan na web-stranici, uključujući, ali ne ograničavajući se na tekst, grafiku, dizajn, zvukove, podatke, slike, zvučne i video zapise, osim strukture web-lokacije, plana navigacije, logotipa, dizajna paragrafa, stavaka, baza podataka, struktura i sadržaja baza podataka, te zaštitnih znakova (u daljnjem tekstu: sadržaj) je isključivo vlasništvo organizacije Les Laboratoires Servier. Sadržaj je namijenjen korisnicima za osobnu upotrebu, a njegova je uporaba strogo ograničena u skladu s važećim uvjetima. Bilo koji drugi oblik korištenja Sadržaja na bilo koji drugi način i bez prethodnog izričitog odobrenja organizacije Les Laboratoires Servier je zabranjen i predstavlja kršenje prvanih odredbi.

Zaštitni znaci Serviera i njegovih partnera, kao i logotipi prikazani na web-stranici su zaštićeni autorskim pravima. Zabranjena je svaka reprodukcija tih zaštitnih znakova i logotipa, u cijelosti ili djelomično, korištenjem elemenata internetske stranice bez prethodne i izričite autorizacije njihovih vlasnika.

Korisnik se obvezuje koristiti web-lokaciju:

 • u gore navedene svrhe;
 • za osobnu upotrebu, isključujući sve komercijalne i promotivne aktivnosti;
 • u skladu s autorskim pravima;
 • tako da ne koristi web robote ili bilo koje druge automatizirane načine i da se ne miješa u web stranicu;
 • ako pokušava kopirati ili reproducirati njegov sadržaj i ne pokušava utjecati na web-lokaciju.
 1. Osobni podaci

Les Laboratoires Servier je u skladu s francuskim zakonom br. 78-17, od 6. siječnja 1978. (tj. Francuski Zakon o zaštiti podataka), koji se odnosi na informacijsku tehnologiju, spise i građanske slobode i koji je izmijenjen i dopunjen l. 2004. godine, odgovoran za obradu osobnih podataka korisnika prikupljenih i obrađenih u okviru upravljanja internetskom stranicom.

Korisnik je svjestan da su njegovi osobni podaci namijenjeni uslugama i osoblju Les Laboratoires Servier, koji je odgovoran za upravljanje ovim stranicama i odgovaranje na pitanja. OVH i Les Laboratoires Servier, odgovorni za smještaj ili stvaranje web-stranice, pristup osobnim podacima korisnika u svrhe koje su nužno potrebne za pružanje njihovih usluga.

U skladu s francuskim zakonom br. 78-18, od 6. siječnja 1978., koji se odnosi na informacijsku tehnologiju, spise i građanske slobode (tj. Francuski Zakon o zaštiti podataka) i izmijenjen je i dopunjen l. 2004, korisnik ima pravo na pristup, popravak i brisanje svojih osobnih podataka obrađenih pod vodstvom Les Laboratoires Servier. Svako od ovih prava može zahtijevati korisnik pisanjem na adresu:

Službenik za zaštitu podataka

Les Laboratoires Servier

50, ulica Carnot

92284

Suresnes Cedex

Francuska

Izvješće se također može poslati e-poštom na adresu: dataprivacy@servier.com

Internetska stranica https://www.cedralex.hr uključena je u popis za obradu podataka koji, u skladu s francuskim zakonom br. 2004-801 o izmjeni francuskog Zakona o zaštiti podataka, br. 78-17, od 6. kolovoza 2004., službenik za zaštitu podataka iz Serviera.

 1. Korištenje web-stranice

Usluge i sadržaj web-stranice pružaju se u informativne svrhe i ne smiju se koristiti u korist tvrtke ili bilo koje druge organizacije ili organizacije, za profesionalne, promotivne, komercijalne ili komercijalne svrhe, osim ako nije drugačije određeno.

Informacije na web-stranici ne predstavljaju obvezujuću ponudu tvrtke Les Laboratoires Servier.

Korisnik je svjestan da informacije objavljene na internetskoj stranici ne predstavljaju pravni ili medicinski savjet, a posebno da nije preporučljivo donositi odluke isključivo na temelju informacija sadržanih na ovoj web stranici.

 1. Odgovornost

Les Laboratoires Servier korisnicima pruža pristup zdravstvenim informacijama, a savjeti koje su predložili u skladu su s pravnim i regulatornim zahtjevima koji se primjenjuju na farmaceutske tvrtke, a posebno s odredbama francuskog Zakona o javnom zdravstvu.

Les Laboratoires Servier se ne može smatrati odgovornim za korisnikovu uporabu informacija i pridržavanje savjeta danih na web-mjestu i / ili tijekom pregledavanja.

Izričito je dogovoreno da će Les Laboratoires Servier učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi ispunio obvezu primjene važećih odredbi i provedbe internetske stranice, što posebno uključuje potpunost, kvalitetu i sveobuhvatnost informacija i savjeta predloženih na internetskoj stranici, kao i stalan pristup dotičnoj web stranici.

Korisnik ne može smatrati Les Laboratoires Servier odgovornim za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja je posljedica korisnikovog pregledavanja Internet stranica, ili nemogućnost korištenja sadržaja, informacija ili usluga koje je predložila web-lokacija. Unatoč svim naporima Les Laboratoires Servier i njegovih pružatelja tehničkih usluga, korisnik je svjestan da se pouzdanost Interneta ne može jamčiti, posebno u pogledu sigurnosti prijenosa podataka, kontinuiteta pristupa stranici, učinkovitosti opsega i brzine prijenosa podataka i širenja virusa.

U svakom slučaju, korisnik posebno potvrđuje da su informacije i savjeti koje daje Les Laboratoires Servier na web stranici:

 • mogu biti ukinuti zbog više sile ili događaja koji nisu pod kontrolom tvrtke Les Laboratoires Servier ili za koje tvrtka nije odgovorna;
 • može uključivati ​​tehničku ili ljudsku pogrešku;
 • može povremeno uzrokovati gubitak podataka.
 1. Hiperveze

Ova web-lokacije može dopustiti veze na druge web-lokacije. Međutim, budući da nema kontrolu nad njihovim sadržajem i zato što se može mijenjati, Les Laboratoires Servier nije odgovoran za sadržaj, praksu ili standarde web stranica trećih strana. Nadalje, prisutnost poveznice na web-mjestu treće strane ne odražava nužno gledišta Les Laboratoires Servier, njegovih zaposlenika ili partnera. Les Laboratoires Servier nije odgovoran za sadržaj web stranica trećih strana koje su dostupne putem hiperlinkova i ne predstavljaju sadržaj ili točnost. Korisnikov pristup stranicama trećih strana stoga je njegova isključiva i apsolutna odgovornost i u skladu je s uvjetima korištenja navedenih web stranica.

 1. Opće odredbe

Les Laboratoires Servier zadržava pravo izmjene ovih uvjeta. Kontinuirano pregledavanje i korištenje stranice od strane korisnika znači da je korisnik prihvatio navedene promjene. U slučaju da jedan ili više uvjeta iz bilo kojeg razloga postane nevažeći, preostale odredbe ostaju na snazi.

Sadašnje uvjete uređuje francusko pravo i po obliku i po sadržaju.

Version: 21/05/2019